Beter Leven keurmerk-producten voor Kips en Linera

26-01-2017

Almelo, 26 januari 2017 – De foodmerken Kips en Linera breiden hun assortiment verse Beter Leven keurmerk-producten voor de retail uit. Leverworst, grillworst, smeerleverworst, gehaktballetjes, theeworst en patés worden voortaan gemaakt met grondstoffen met één ster van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Ook een deel van het assortiment Kips Portieverpakking vleeswaren voor het foodservicekanaal krijgt een BLK-ster.

BLK is het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Het houdt in dat dieren meer ruimte krijgen en beter afleidingsmateriaal tegen verveling. Biggen worden niet gecastreerd en de vervoersafstand van varkenshouderij naar slachthuis wordt beperkt gehouden. Door deze maatregelen kennen de dieren minder stress.

Hiermee zet Kips een belangrijke stap in de verduurzaming van het assortiment. Zo wordt het voor de consument gemakkelijker om een verantwoorde keuze te maken op het gebied van vleeswaren en vleesproducten. De overgang van Kips past in het duurzaamheidsbeleid van moederbedrijf Zwanenberg Food Group. Dit beleid is vastgelegd in de brochure ‘Zeven Zwanenberg-thema’s voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’, die in het Nederlands en Engels is verschenen.