Medewerkers aan het woord

Thea Smit-Dekker

Thea begon in augustus 2006 aan een traineeship Levensmiddelen- en Procestechnologie bij Zwanenberg. In 2001 heeft zij al eens stage gelopen bij Zwanenberg Almelo. Gedurende de door haar gevolgde HBO-opleiding Voedingsmiddelentechnologie merkte ze dat deze stage onbewust haar affiniteit met vlees heeft vergroot.

Het traineeship overtrof haar verwachtingen, Thea: “Ik had het idee dat het een soort stage zou zijn, waar je echt bij de hand werd genomen. Dat was niet zo. Ik werd erg vrij gelaten en kon zelfstandig werkzaamheden oppakken. Uiteraard waren er wel coachingsmomenten waar de werkzaamheden geëvalueerd werden. Wat ik verder erg leuk vind aan Zwanenberg is dat men je hier altijd wil helpen, iedereen is bereid met je mee te denken. Wel moet je een ‘aanpakker’ zijn en zelf veel initiatief nemen!”

Inmiddels is Thea binnen Zwanenberg via de functie van Productontwikkelingscoördinator doorgegroeid naar Manager Corporate New Product Development, een functie die ze met veel plezier en motivatie vervult. Wat Zwanenberg volgens haar nog krachtiger kan maken is het bundelen van krachten (kennis en machines) van de verschillende BV`s.

Stef van Leeuwen

Stef zijn loopbaan bij Zwanenberg begon in 1982. Intern heeft hij al verschillende opleidingen gevolgd, zoals SVO en SVO-vervolgcursussen (Slagers Vak Opleiding). Nu vervult hij de functie van Voorman Vleesontvangst op onze productielocatie Van der Laan Almelo. Tevens verzorgt hij de dagelijkse vleesbehoefte voor onder andere de locaties Almelo en Raalte. Wat hij vooral leuk vindt aan deze functie is dat hij met veel verschillende mensen contact heeft.

Als een van de eersten binnen Zwanenberg is hij begonnen aan het EVC-traject (Erkenning Verworven Competenties) dat hem door Zwanenberg aangeboden werd. Stef: “Ik was niet gelijk enthousiast om weer deel te moeten nemen aan de zoveelste opleiding cq project binnen het bedrijf. Maar nu ik ermee bezig ben is mijn enthousiasme groter geworden en ben ik blij dat ik ‘ja’ gezegd heb.”

Stef heeft verschillende opdrachten moeten uitvoeren, zoals het voorbereiden en voorzitten van een werkoverleg, het voeren van voortgangsgesprekken en het opstellen van een opleidingsplan voor de afdeling waar hij werkzaam is. Hij heeft een presentatie gegeven over een verbetertraject op het gebied van orde en netheid op de afdeling. Regelmatig vindt er overleg plaats tussen de begeleider van het AOC, Stef en zijn praktijkbegeleider vanuit Zwanenberg.

Mathijs Praas

In 1995 begon Mathijs Praas aan zijn loopbaan bij de Zwanenberg Food Group. Hij is nu werkzaam als Human Resources Manager; een veelomvattende functie die hij met veel plezier vervult.

Zwanenberg is geruime tijd geleden gestart met een Management Development-traject. Mathijs heeft daarin een leidende rol.

Mathijs: “Het Management Development-traject is bedoeld voor medewerkers met een HBO- of WO- achtergrond. Naast onder andere Erkenning Verworven Competenties (EVC) voor de productielocaties en Management Trainees vinden we het belangrijk dat er ook voor HBO- en WO'ers een ontwikkelingstraject wordt uitgezet. Deze groep medewerkers zal zich verder ontwikkelen middels een personal coach en opleidingen/cursussen.”