Overname van Zwanenberg Business Unit 'Fresh' door Ter Beke afgerond

1-12-2017

Almelo (NL), 1 december 2017 - In navolging op het persbericht van 1 september 2017 maakt Zwanenberg Food Group bekend dat de overname van haar Business Unit Fresh door Ter Beke is afgerond.

Ter Beke heeft de Business Unit overgenomen die productiefaciliteiten omvat in Aalsmeer, Borculo en Zoetermeer. Deze bedrijven produceren vleeswaren en specialiteiten voor de retail en de out-of-homemarkt. De Business Unit zal binnen Ter Beke zelfstandig verder gaan onder de naam Offerman.

Over Ter Beke

Ter Beke is een Belgische verse voedingsgroep die een uitgebreid assortiment kwalitatieve verse voedingsproducten produceert en vermarkt in tal van Europese landen. Vandaag is zij vooral gespecialiseerd in productie en verkoop van vleeswaren en koelvers bereide gerechten vanuit tien vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Bij Ter Beke werken ongeveer 2.300 medewerkers. Ter Beke is sinds 1986 genoteerd op Euronext Brussel en realiseerde in 2016 een omzet van € 418,6 miljoen.

Over Zwanenberg Food Group

Met 1.600 medewerkers en een omzet van circa € 400 miljoen (2016) behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren, vleesconserven en snacks.  Zwanenberg beschikt over twaalf eigen productielocaties in Nederland (zeven), het Verenigd Koninkrijk (drie) en de Verenigde Staten (twee). Het concern exporteert vleesconserven (onder andere onder de merknaam ZWAN) naar meer dan honderd landen wereldwijd.