Over ons

Over Zwanenberg Food Group

Met 1.600 medewerkers en een omzet van 400 miljoen euro behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren, vleesconserven, snacks, soepen en sauzen. Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het concern, dat zijn oorsprong vindt in 1875, verkoopt zijn producten onder diverse succesvolle internationale merknamen. Zwanenberg levert ook een aantal bekende private labels en heeft, naast de retail, een sterke positie verworven in het out-of-homesegment, onder andere met gesneden en voorverpakte vleeswaren. Zwanenberg exporteert vleesconserven naar meer dan honderd landen wereldwijd.

Retail

Binnen de retail is Zwanenberg Food Group te vinden met verschillende bekende merken, waaronder Kips, Huls en Linera. Kips, Nederlands bekendste en meest gewaardeerde leverworst, is al ruim 100 jaar een begrip. Kips heeft het assortiment uitgebreid met een groot aantal vleeswaren, kook- en grillworst. Huls is sinds jaar en dag dé drogeworstspecialist van Nederland en heeft een ambachtelijk en smakelijk assortiment. Linera biedt een assortiment met minder vet. Tevens is Zwanenberg partner in het succesvol invullen van meerdere private labels.

VK en VS

In het Verenigd Koninkrijk heeft Zwanenberg Food Group drie fabrieken: Rea Valley in Minsterley, Puredrive in Corby en Malton Foods in Amotherby. Deze productielocaties bedienen alle grote retailers op de Britse markt met een uitgebreid en divers assortiment, waaronder gemaksmaaltijden, snacks, puddings en specialiteiten. In de Verenigde Staten produceert Zwanenberg Food Group op twee locaties onder andere vleesconserven en gemaksmaaltijden voor de Amerikaanse en exportmarkt.

Export

Zwanenberg is succesvol op de Nederlandse markt. Daarnaast exporteert Zwanenberg al sinds jaar en dag wereldwijd kwalitatief hoogwaardige vleesconserven. Het exportmerk ZWAN werd in 1996 overgenomen en is al decennialang een wereldwijd A-merk in luncheon meat, hotdogs en rookworst. Naast enkele andere merken zoals Lupack, Dutch Colony en Bristol, produceert Zwanenberg ook vele internationale private labels.