Duurzaamheidsbeleid

Duurzaamheidsbeleid

Zwanenberg Food Group is een voedingsmiddelenconcern en een familiebedrijf met een geschiedenis van bijna honderd jaar. We hebben een uitgesproken cultuur met gedeelde waarden: Het is onze missie om meer mensen te voeden met onze kwaliteitsproducten met een lage CO2 -footprint. We werken hier hard voor en geloven dat we verandering op wereldschaal kunnen realiseren.

Als familiebedrijf kijken we altijd naar de lange termijn. Het welzijn van mensen en dieren staat daarbij voorop. We zijn nuchter en hebben een hands-on mentaliteit. We realiseren ons dat klimaatverandering misschien wel de grootste uitdaging van deze tijd is. En dat we de manier waarop we voedsel produceren en bereiden moeten aanpassen, zodat we de groeiende wereldbevolking kunnen voeden met minder grondstoffen en minder hulpbronnen als (fossiele) energie, water en verpakkingsmateriaal.

Elke dag verbeteren we onze technieken om de kwaliteit van onze producten te verhogen en de houdbaarheid te verlengen. We houden niet van verspilling en zeker niet van voedselverspilling, daarom conserveren we onze producten met behoud van alle waardevolle voedingsstoffen en met een goede smaak. We zoeken manieren om minder energie en water te gebruiken en richten ons op recyclebare verpakkingsoplossingen die passen in een circulaire economie. Daarnaast behouden we wat goed is en tegelijkertijd hebben we de kracht en creativiteit om dingen te veranderen. Mede daarom zijn we ook een toonaangevende producent van vega(n) producten. Wij geloven in de kansen die de eiwittransitie biedt. 

Download de brochure voor verdere toelichting.
Brochure – NL

Onze merken