Kips vega in IRI Stayers Top-20: productinnovatie met blijvend nieuwe omzet

Almelo, 27 november 2020

Almelo, 27 november 2020 — Kips Vega staat in de ‘IRI Stayers Top-20’ die in Foodmagazine wordt gepubliceerd met een zeer hoge index van 187. Deze positie betekent dat de in 2018 geïntroduceerde vega-producten van Kips blijvend nieuwe omzet genereren.

In opdracht van Foodmagazine bracht onderzoeksbureau IRI de introducties van 2018 in kaart en mat het twee jaar na dato of het innovaties waren die voor blijvend nieuwe omzet hebben gezorgd.

Sanne Westdijk, Brand Manager Kips: “Een positie in deze Stayers Top-20 is een heel bijzondere prestatie en toont het blijvende succes van het Kips vega-assortiment. Voor ons als producent betekent dit dat het vega-assortiment waarde toevoegt en zijn plek op het schap meer dan waard is.”

Kips, tot dan toe vooral bekend van de leverworst, smeerleverworst en paté, introduceerde in 2018 vega-varianten van deze vier producten. Moederbedrijf Zwanenberg Food Group speelde hiermee in op de groeiende vraag van de Nederlandse consument naar vleesvervangers.

Foodmagazine publiceert de gehele Top-20 vandaag.

 

Over Zwanenberg Food Group
Zwanenberg Food Group is een voedingsmiddelenconcern met 1.800 medewerkers en een omzet van circa € 540 miljoen. Zwanenberg produceert vleesconserven, snacks, soepen, sauzen, gemaksmaaltijden en vegetarische producten. De onderneming exporteert vleesconserven – onder andere onder de merknaam ZWAN – naar meer dan honderd landen wereldwijd. In de Benelux is de onderneming vooral bekend van de merken Kips (leverworst, paté, snacks, vegaproducten), Huls (droge worst), Struik (knakworst, soepen, maaltijden) en Chicken Tonight (maaltijdsauzen). Zwanenberg Food Group heeft productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

 

 

Onze merken