Zwanenberg Food Group wint ‘Gouden Partner’

Almelo, 19 oktober 2020

Almelo, 19 oktober 2020 – Zwanenberg Food Group heeft een ‘Gouden Partner’ Award gewonnen in de categorie Vleeswaren. Deze prijs, een initiatief van vakblad Levensmiddelenkrant, wordt toegekend door inkopers van supermarktorganisaties te vragen naar de meest waardevolle leveranciers binnen een bepaalde productcategorie. Zwanenberg won deze keer op het criterium ‘succes van introducties’ in de categorie Vleeswaren.

Marketing manager Jo-Anne Krepel-van der Laan van Zwanenberg Food Group, is blij met de prijs: “De Gouden Partner wordt toegekend door onze afnemers: inkopers bij supermarktorganisaties. Met deze verkiezing spreken inkopers hun waardering uit voor ons. De prijs is vooral waardevol omdat de inkopers werd gevraagd een oordeel te vellen over het totale assortiment van de verschillende leveranciers. Dat het een soort oeuvreprijs is, vinden wij een grote eer.”

Onderzoek
Levensmiddelenkrant houdt iedere twee jaar een groot onderzoek onder inkopers van supermarktorganisaties naar prestaties van leveranciers. Dit jaar respondeerde 68,4% van de handel (gemeten naar gewogen distributie), voldoende voor betrouwbare onderzoeksresultaten. Levensmiddelenkrant vraagt de inkopers van supermarktorganisaties de aanbieders binnen een assortimentsgroep te beoordelen met een rapportcijfer. De toegekende cijfers worden vervolgens gewogen en gemiddeld.

Over Zwanenberg Food Group
Zwanenberg Food Group is een voedingsmiddelenconcern met 1.800 medewerkers en een omzet van circa € 540 miljoen (schatting voor 2020). Zwanenberg produceert vleesconserven, snacks, soepen, sauzen, gemaksmaaltijden en vegetarische producten. De onderneming exporteert vleesconserven – onder andere onder de merknaam ZWAN – naar meer dan honderd landen wereldwijd. In de Benelux is de onderneming vooral bekend van de merken Kips (leverworst, paté, snacks, vega-producten), Huls (droge worst), Struik (knakworst, soepen, maaltijden) en Chicken Tonight (maaltijdsauzen). Zwanenberg Food Group heeft productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

 

Onze merken