Duurzame verpakking

Almelo, 10-08-2021

Wij zijn Zwanenberg Food Group, een toonaangevende wereldwijde voedselproducent en -exporteur met wereldwijde productielocaties.

Met zo’n 1.800 medewerkers realiseren wij een omzet van 600 miljoen euro.
Als Zwanenberg zijn we goed in het lang houdbaar maken van voeding. Eén van onze voornaamste categorieën hierin is de productgroep soep-in-blik.

Soep in blik is enorm duurzaam want:

  • … de verpakking is 100% recyclebaar
  • … we kunnen het buiten de koeling opslaan
  • … we hebben geen duur koeltransport nodig
  • en er is weinig derving en verspilling.

Soep in blik is lang houdbaar buiten de koeling.
Hierdoor denken veel mensen dat het niet vers is of dat er veel conserveringsmiddelen in zitten. Maar die lange houdbaarheid komt doordat we verse ingrediënten in een gesloten verpakking verhitten. Hierdoor kan er geen lucht meer bij. En zo stoppen we dus eigenlijk het bedervingsproces. Soep in blik is dus net zo vers, zo niet verser!

Op dit moment leven we met 7.7 miljard mensen op aarde. Tegen het einde van deze eeuw zijn dat er 10 miljard. Nu al zijn er 800 miljoen mensen die elke dag te weinig voedsel hebben. En op dit moment gaat 1/3 van al het geproduceerde voedsel verloren. Dit geldt met name voor gekoelde en kort houdbare producten. We zullen dus echt iets moeten veranderen om iedereen van eten te blijven voorzien. Voedsel verpakt in blik kan hierbij een uitstekende oplossing zijn!

Onze merken