Victus Participations ondersteunt groei van Anur Halal Food

24 juni 2019, Amsterdam / Giessen (NL)

Victus Participations, het investeringsfonds gespecialiseerd in de food- & agrisector, investeert in Anur Halal Food, dé specialist en marktleider in verse en diepvries premium halal-producten. De zittende aandeelhouders Zwanenberg Food Group en vertrekkend algemeen directeur René Hochstenbach blijven middels minderheidsdeelnemingen betrokken bij Anur.

Martijn Hol is per direct benoemd als algemeen directeur en vormt samen met mededirecteur René Hochstenbach de directie. Hol was voorheen aandeelhouder en commercieel directeur bij Engel Foreign Food en heeft ruim 20 jaar ervaring in de foodsector. René Hochstenbach zal de komende maanden gebruiken om zijn taken over te dragen en ook daarna betrokken blijven bij Anur Halal Food in de rol van adviseur en aandeelhouder. Albert Baan blijft CFO.

De vraag naar kwalitatieve halal producten in Europa groeit gestaag. De investering en het netwerk van Victus gaan Anur Halal Food helpen de ambitieuze doelstellingen en de ingezette Europese groei voort te zetten. Die groei komt voornamelijk uit intensieve samenwerking met klanten en leveranciers, productontwikkeling, innovatie en ondernemerschap. Zwanenberg Food Group blijft als aandeelhouder en producent betrokken om de hoge kwaliteit van productieproces en eindproduct te borgen.

Over Anur Halal Food (https://anur.nl/)
Anur Halal Food, met haar hoofdkantoor in Giessen, is met haar A-merken Anur, Wahid en Ikbal niet meer weg te denken uit het etnische kanaal in binnen- en buitenland. Anur onderscheidt zich door haar innovatieve kijk op het schap en brede assortiment. De producten zijn inmiddels ook volop beschikbaar in het supermarkt- en foodservice kanaal. Met distributie in meer dan 6,000 etnische winkels en supermarkten in onder andere Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje en Scandinavië, heeft Anur al jaren een leidende positie in West-Europa.

Over Victus Participations (https://victusparticipations.com/)
Victus Participations is een onafhankelijke participatiemaatschappij die zich exclusief richt op de food- & agrisector. In samenwerking met ervaren ondernemers en managers is Victus gefocust op het participeren in kleine tot middelgrote bedrijven met een ambitieuze directie die goed zijn gepositioneerd voor waarde-creërende groei. Victus werkt momenteel met haar eerste fonds van EUR 90 miljoen. Het team werkt vanuit Amsterdam. Anur Halal Food is Victus’ derde participatie.

Onze merken