Zwanenberg Food Group investeert in productielocaties Oss en Vlagtwedde

Almelo, 14 mei 2019

Zwanenberg Food Group is voornemens de productiecapaciteit in haar vestigingen in met name Oss en Vlagtwedde uit te breiden. De vestiging in Lichtenvoorde zal begin 2020 worden gesloten. Ondernemingsraad en vakbonden zijn geïnformeerd over de plannen.

Zwanenberg Food Group is het volgende van plan:

  • De productiecapaciteit van de fabriek in Oss wordt uitgebreid met varkensvleesproducten die op dit moment in Almelo worden geproduceerd.
  • De fabriek in Almelo krijgt een ‘dedicated’ ruimte voor het maken van halalproducten, hoofdzakelijk bestemd voor de export.
  • De fabriek in Almelo gaat daarnaast de snacks produceren die nu nog in Lichtenvoorde worden gemaakt en krijgt een extra lijn voor de productie van luncheon meat.
  • De productielocatie in Vlagtwedde (droge worst) wordt uitgebreid.
  • De productievestiging in Lichtenvoorde zal begin 2020 worden gesloten.

Een aantal medewerkers uit Lichtenvoorde kan in de fabriek in Almelo worden geplaatst. Zwanenberg Food Group zal de medewerkers voor wie binnen het bedrijf geen passend werk te vinden is, zo veel mogelijk assisteren bij het vinden van werk buiten de onderneming. Hierover zijn al gesprekken gestart met andere bedrijven in de regio.

Maarten Elsinga, CEO Zwanenberg Nederland: “Wij willen Zwanenberg Food Group klaarstomen voor het volgende decennium. In de food/agri-bedrijfstak draait het om schaalgrootte. De beoogde investeringen in Oss en Vlagtwedde betekenen een uitbreiding van de productiecapaciteit en werkgelegenheid aldaar. Anderzijds is onze vestiging in Lichtenvoorde te klein om zelfstandig toekomst te hebben.”

Over Zwanenberg Food Group
Zwanenberg Food Group is een voedingsmiddelenconcern met 1.600 medewerkers en een omzet van circa € 400 miljoen (2018). Zwanenberg produceert vleesconserven, snacks, soepen, sauzen, gemaksmaaltijden en vegetarische producten. De onderneming exporteert vleesconserven (onder andere onder de merknaam ZWAN) naar meer dan honderd landen. In de Benelux is Zwanenberg vooral bekend van de merken Kips (leverworst, paté, vega-producten, vleeswaren) en Huls (droge worst). Zwanenberg Food Group beschikt over tien productielocaties; vijf in Nederland, drie in het Verenigd Koninkrijk en twee in de Verenigde Staten.

Onze merken