Zwanenberg neemt Chicken Tonight over van Unilever

Rotterdam / Almelo, 17 september 2019 (NL)

Unilever Nederland en Zwanenberg Food Group hebben overeenstemming bereikt over de overdracht van het merk Chicken Tonight van Unilever naar Zwanenberg. Zwanenberg produceerde dit al voor Unilever, maar neemt nu ook marketing en verkoop van deze productgroep over.

Maarten Elsinga, CEO van Zwanenberg Nederland, licht toe: “Chicken Tonight is een prachtige uitbreiding van ons assortiment. Sinds 2015 zijn wij bezig een brede voedingsmiddelenonderneming te worden met sterke merken. Na de overname van de Oss-fabriek van Unilever in 2017 vinden wij de overname van Chicken Tonight een mooie toevoeging die uitstekend past in onze ambitie. Chicken Tonight is dankzij de marketinginspanningen van Unilever een bekend merk bij consument en retailer.”

Debora van der Zee, marketingdirecteur Unilever: “Chicken Tonight is een voor velen herkenbaar en geliefd merk dat al tientallen jaren een vaste waarde in de Nederlandse supermarkt is. Zwanenberg produceert het product al sinds 2017 en gezien de verbreding van hun portfolio is de verkoop van het merk aan Zwanenberg een passende en logische stap”.

Over Unilever in Nederland
Bij Unilever in Nederland werken in totaal, op verschillende locaties, circa 3.200 mensen. De fabrieken produceren voor zowel de Nederlandse als Europese markt. Unilever heeft in Nederland een sterke merkenportefeuille met bekende merken als Andrélon, Axe, Becel, Ben & Jerry’s, Bertolli, Calvé, Conimex, Dove, Glorix, Knorr, Lipton, Neutral, OLA, OMO, Prodent, Rexona, Robijn, Sun, Unox en Zwitsal. Meer informatie over Unilever en haar merken is te vinden op www.unilever.nl.

Over Zwanenberg Food Group
Zwanenberg Food Group is een voedingsmiddelenconcern met 1.600 medewerkers en een omzet van circa € 400 miljoen (2018). Zwanenberg produceert vleesconserven, snacks, soepen, sauzen, gemaksmaaltijden en vegetarische producten. De onderneming exporteert vleesconserven (onder andere onder de merknaam ZWAN) naar meer dan honderd landen. In de Benelux is Zwanenberg vooral bekend van de merken Kips (leverworst, paté, vega-producten, vleeswaren) en Huls (droge worst). Zwanenberg Food Group beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Onze merken